Fannie klagar !

Idag har min kära lillevän Fannie klagat lite på min blogg.. ungefär att jag inte skriver lika mycket som förrut. Och d är väldigt sant faktiskt ! Jag får väl lov att ta tag i detta, men ska jag vara ärlig så har jag nog haft lite mycket i tankarna senaste tiden. Eller mycket kanske d inte är, bara så at tankarna fasnat. Och d är bäst att jag inte nämner några namn, för jag tjatar nog lite väldigt mycket om denna någon. Men jag kan faktiskt inte rå för d. Han är fastklistrad som ett litet plåster på insidan av mitt huvud. Enligt mig är d ganska trevligt att ha någon där... Inte ganska MYCKET ! :)

!

kennie2

Fin bild på en söt liten prick :)

Smulan the fighter !

handskar
Jajjemen, idag har jag boxas med Karolina då. Så nu är mina armar som spagetti, men d va faktiskt riktigt roligt. Vi var hela fem stycken som var där med. Imorrn är det pilates. Tacka någon snäll människa för att man inte använder samma muskler i alla fall.  Men nu ska jag återgå till min kära tvätt med, och därefter min käraste engelska.

Min nya uppgift för att få godkänt i Idrott och Hälsa A

Jag vill att du skapar en måltidsplanering för två veckor där du beskriver varje dag så utförligt du kan. Spalta upp varje intag du gör med kaloriintag för varje enskild produkt. För samma två veckor vill jag att du skriver upp all träning och över huvud taget fysisk aktivitet du gör. Specificera allting såsom promenad, gå i trappor, cykla osv.  Fundera här över hur mycket energi du gör av med i termer av kaloriförlust. Jag vill ha denna uppgift mig tillhanda så fort som möjligt efter att dessa veckor är utförda.

Du kommer att bli tvungen att gå på ett instruktörslett boxpass i veckan uppe på Kenpon denna termin. Dessa pass kombinerar fysisk styrka, koordination, kondition med slag och sparkar. Karolina går på dessa pass så där har du en bra partner att köra med. Dessa pass är på måndagar mellan 18:00-19:00.

Vad säger man !?

Söndag 28/1 -2007

Idag har jag gjort väldigt intressanta saker. Så jag tänkte göra en fin lista:
1. Smsat med Tjoffe.com (Tro d eller ej men d tog inte en vecka för han att svara)
2. Hälsat på Jenny trevligt att träffa henne igen nu efter 4 månader. Väldigt glad att hon är hemma igen !
3. Ätit mat hos min kära bror ( till skillnad från mig kan han konsten att värma köttbullar).
4. Pratat endel med min svägerska Emma.
5. Smsat med Tjoffe.com igen (Han verkar tycka om plopp den pojken)
6. Busat lite lite med mina söta syskonbarn.
7. Pratat i telefonen med Kennie !
8. Packat mina grejor och åkt hem till lägenheten.

Haha ?

Smulkennie

Bevis på att jag verkligen inte blir bra på kort. Men ändå värt att lägga ut för d är ett jättefint minne :)

Lördag 27/1 2007

Det är idag d, vad händer en dag som denna då? Inte så speciellt mycket faktiskt. Har varit i lilla Nyköping med min mor idag. Jag inhandlade en ny telefon, konstigt nog känns d som jag redan har billigare telefonräkning. Med tanke på att;
1. Jag sa upp mitt abonnemang på hemtelefonen som jag nästan aldrig använder.
2. Jag får skicka 5000 sms i månaden till en fast avgift, känns otroligt bra eftersom jag konstigt nog skickar upp 150 kr på två dagar som jag har nu.
3. Ringer gratis till alla som har telia, vilket är de flesta som jag brukar vilja ringa till.

Jag tror att d flesta irritationerna på mig kommer att upphöra nu, eller hoppas i alla fall. För nu behöver inte lilla smulan snålringa till alla familjemedlemmar. Vilket menas att jag ringer tills dom nästan svara och lägger då på, så d måste ringa upp. Väldigt irriterande om man frågar dom ! Så nu måste jag komma på någonting nytt jag kan irritera dom med. Någon som råkar ha något förslag ?

Tjuhuu !

Totalt antal sidvisningar: 574 Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 100

Då har jag haft 100 unika besökare i min lilla blogg. Känns otroligt bra faktiskt ! Hade inte förväntat mig detta, eftersom d bara är min lilla blogg. Men jag tycker d är väldigt roligt att så många har kikat på den. D är inte så att jag är ute efter att ha så många läsare som möjligt heller. Men d är otroligt roligt tycker jag.

Till någonting annat nu då; Jag sitter då hemma hos mor & far nu. Tycker mest synd om mig själv, eftersom jag har otroligt ont i mina tänder. Eller ja d är en dum tand i underkäken som håller på att flytta, vilket är bra. Men tyvärr gör d förbannat ont ! Men jag har kommit fram till att absolut bästa bantningsmetoden är att ha tandställning. Utan tänder är d väldigt omöjligt att äta nått alls. Blä blä blä !

Annars så tänker jag mest på nån som värmer otroligt mycket att tänka på.

Smulan har AJ AJ !

Var hos tandläkaren igår, och dom var snälla. Bytte bågen både uppe och nere. Så nu är hela min mun invalid. Men d går väl över så småning om. Var hos broder och Emma igår med, väldigt trevligt som vanligt. Synd att dom gör bort min lite bara. Men d får jag väl leva med antar jag. Bästa av allt var att prata med herrn med stort H igår.

Tjingtjing !

Nu har jag varit seg ett tag, eller igår i alla fall. Inte uppdaterat men d gör inget, har haft lite annat att tänka på om man säger så. Lalalla... Karolina är NYFIKEN :)

Bilder från ungdomsforumet :)

stol1

Detta är sammarbetsövningen vi gjorde till en början. Ser ganska stabilt ut ;)

jagjocke

Ehm, varför kikar alla på mig ?

zandraemelie

Zandra och Emelie's grupp ser ut att dansa ringdans, fast på led.

jimmyjohansson

Jimmy Johansson var och föreläste, han var väldigt intressant enligt min mening.

kenniejohanerica

Middag på lördagskvällen, på bilden ser vi från vänster Kennie, Johan och Erica.

danielmartinsture

Från vänster: Daniel (tror jag), Martin och herr Sture.

jenniekennie

Jag och Kennie :) Smulan kan förstöra bilder !

Fundering ;)

Tycker d är väldigt roligt att någon som var på forumet har talat om att den med hade roligt. Nu kan ju jag sitta här och fundera på vem d är? Sen kan jag ju fråga mig hur denna någon råkade hitta just min blogg? Om du läser igen och vill svara får du gärna göra d. Annars låter du bli :)

Petter och hans fyra getter ?


petter med getter

I fredagskväll när vi skulle sova kom jag och zandra på en bra fråga. För alla som läst barnboken "Petter och hans fyra getter", så vet vi att det elaka trollet åt upp de fyra getterna. Men då är problemet: Trollet är knappt hälften så stort som en get. Hur lyckas han då äta upp alla fyra getter HELA ? Kan någon svara mig på detta ?

Måndagsmorgon

Så var man i skolan igen, sen som vanligt men d var inte bara jag som var tack och lov. Men faktiskt skulle jag gärna stannat kvar i lund en stund till. För så kul tyckte jag att d var faktiskt ! :)

En helg i Lund !

Ett minne för livet kan jag lova alla kära läsare. Kan till och med tala om att d va bästa helgen i år, otroligt rolig, trevlig, intressant och lärorik helg. Synd bara att den är över redan.

Började med att vi åkte ner till Lund i fredags, resan dit gick jättebra. Vi ställde upp våra väskor på rummet, sedan gick vi ner och tog en cider i baren. Eftersom vi var värda d efter en lång bilresa. Under kvällen kom en mystisk typ som ville sitta vid oss och prata lite. Varsego ! Vi är alltid trevliga, eller oftast. Visade sig att han var från Norrköping han med, men var inte där av samma anledning som oss. Ungefär halv två på natten la jag huvudet på kudden och somna ganska omgående. Innan hade Ellan och jag lite svårt att fälla upp bäddsoffan. Men tillslut gick d bra !

Lördagen startade med en tyst minut för några bilsportsvänner som gått bort, väldigt fint (jag var dock väldigt dum som råka fnissa lite tyst för någons mage lät som en tvättmaskin ungefär). Sedan fortsatte vi att se på en komiker, som va skåning han med som d flesta andra där nere. Han var sjukt rolig, skrattade en hel del. Sedan var d prisutdelning, den var med bra. Min vän Emelie delade ut pris till gokart åkarna, eller hon talade om vilka som skulle komma fram och hämta och varför. Jag tycker hon gjorde ett kanonjobb ! Efter lunchen började själva ungdomsforumet, där vi fick sitta i olika grupper. Med andra ord många nya människor. Jag hade turen att hamna i samma grupp som Jocke, danskungen själv. Så någon kände jag igen. Vi gjorde lite aktiviteter och "case". Lyssnade på Jimmy Johansson, väldigt intressant att höra hans historia. Bästa föreläsningen jag har varit på kan jag nästan säga. Till kvällen blev d middag och "dans". Jag dansade faktiskt en dans, sen kom jag fram till att jag va värdelös på såndär "gamlingsdans". En del alkohol intogs under kvällen, pratade med en hel del nya människor. Väldigt trevligt att skaffa sig nya bekanskaper. Kvällen övergick i natt och lilla jag kom inte i säng förren väldigt tidigt imorse. Men har man trevligt så har man. Kort sagt.

Idag söndag så fortsatte vi lite med ett "case" och pratade om d. Sen kom en väldans tråkig föreläsare, hon var en av två negativa saker jag har att tala om. Hon pratade politik, och var inte vad Jörgen och de andra i ungdomsgruppen hade räknat med. Hon var väldigt tröttsam kort sagt. Innan fick vi träffa lite äldre män som arbetar i respektive sportsgrens utskott. Alltså fick jag och de andra folkrace åkarna som var där sitta och prata/fråga/diskutera lite med dom. Jag gillar Kennie's smarta grej om licens och anmälningsavgifter för oss unga. Om någon är nyfiken så berättar jag den gärna en annan dag. Till det andra negativa lunchen idag smakade bra illa. Men efter lunchen samlades vi för att avsluta vårt forum, där bilder från helgen visades. Kort sagt så gör jag mig inte på bild och alla som var där håller nog med mig. Kommer bilder från helgen senare. Så avslutade vi, och åkte hem ganska kvickt.

5 mil innan Jönköping började det att snöa väldigt mycket. D blev snorhalt och vi åkte väldigt sakta på motorvägen, stundtals stog vi nästan still. När vi äntligen kom till jönköping var snökaoset totalt nästan. Vägen hem var en plåga faktiskt. Tack och lov körde Zandra. Och nu är jag hemma, säker och välbehållen. Vi var dock ca 1 cm från några postlådor i Norsholm, men vad gör d ? Vi hade ju roligt i alla fall.

Bäst att passa på att tacka alla som var med och gjorde helgen till en kanonhelg ! Läser ni så ta åt er ! Vill även tillägga att jag tror jag hör skånska från alla som pratar med mig. Och då kan jag även tala om att jag har börjat att tänka på skånska med. Jag är skåneskadad. Men jag pratar riktig svenska i alla fall. Väldigt skönt d. Detta är ett minne för livet, tack så jätte mycket ! :)

Bye !

smul

Nu har jag till och med tömt min kamera, vilket jag inte gjort på ett bra tag. Massor med bilder från jul så d var en stund sen. På bilden ovan ser jag ungefär ut som jag brukar, lite småsur sådär. Men till saken nu då, jag har äntligen packat färdigt. Så nu väntar jag på att Zandra ska komma för att hämta mig. Så ca klockan 17.00 bär det av mot Lund. Kan nog bli en trevlig helg kanske, får i alla fall träffa Emelie som jag bodde med i Sthlm och grabbarna. Jag är inte riktigt 100 på vad dom heter, men trevliga var dom. Så såg de lika dana ut i alla fall, så du var ett passande namn till dem.

Med andra ord kommer nästauppdatering i början av nästa vecka. Hoppas på att jag har trevligt tills dess. Jag tror d kommer vara otroligt skönt med en datorfri helg, har ju lite svårt med det om jag inte ska iväg. Men d har jag kommit fram till att d kommer bli ändring på i framtiden ! Finns viktigare saker här i livet ! Men hoppas att alla som läser kommer ha en kanonhelg ! För att citera min kära vän Tjoffe: "Tjoflöjt !"

Upplysning !

 karolina
Karolina plattar håret här i klassrummet nu, intressant upplysning för alla som ville veta. Så störtskön människa ! Å vilket skratt hon har sen då, då blir man glad :)

Deprimerad !

D är precis vad jag är nästan, eftersom jag precis fått tillbaka min uppsats om gympan. Inte ett enda rätt hade jag gjort enligt honom. Han klagade till och med på layoten, vad den nu har med innehållet att göra ! Plus att han sa att jag hade kopierat allt från min källa, d är tacken för att man sitter med papper å stryker över allt viktigt och sedan försöker formulera om alla konstiga saker.

Jag är ond när jag blir på dåligt humör, och faktiskt så får jag minnesluckor med. För Olle(min lärare) kom och frågade hur d gick, och nu kommer jag inte ihåg va jag sa. Men jag vet att d bara va ett ord å jag ska d i en väldigt speciell ton (smulan-är-arg-så-låt-bli-och-störa-tonen). Han gick i alla fall rätt så fort, och jag tror nästan han vart lite rädd för stora starka mig. Jag kan ju i alla fall låstsas nångång ibland.

Packa ?

Ja nu är jag då hemma efter ett spännande styrelsemöte. Zandra var sen efter jobbet så jag skulle leka sekriterare. Jag skrev så myckte som vilka som var närvarande, så började alla prata och jag förstog inte hälften av vad d sades. Jag såg nog helt enkelt ut som ett frågetecken, så Zandras elake far fick ta över. Sekriterare är alltså inget yrke för mig.

Nu ska jag då börja packa är tanken. Men vad ska man ha med sig när man ska på ungdomsforum en hel helg i Lund ? Tandborse är ju alltid ett måste, annars överlever jag inte. Mysbrallor är med ett måste, vem orkar sitta i jeans en hel helg ? Inte jag i alla fall. Någon snäll människa får gärna hjälpa mig packa. Nu låter d som att jag är väldigt handfallen, men d är jag inte bara ibland. Tjohej !

Styrelsemöte !

Ja nu är det ungefär 40 minuter kvar tills jag ska infinna mig i Norrköpings MK's klubbhus för att vara med på styrelsemötet för januari. Det kan bli spännande att se vad dagens samtalsämne kommer att vara, förhoppningsvis är det inte mig i alla fall. Elaka gubbar som bara retar små stackars smulor. Så nu är det dags att göra sig i ordning för att åka snart.

Gympan idag var väldans rolig, tur att Fannie och jag är där och livar upp stämningen. Stackars pojkar som tog brottningen på så stort allvar. Eller d gjorde ju vi med, vi kan låtsas i alla fall. Men Fannie fuskar massor så d så ! :)


Organisation och ledarskap ?

Så kallas kursen jag har hela förmiddagen, fick ett häfte med uppgifter som tydligen ska vara färdligt idag. Tråkigt att man inte förstår så mycket, men jag gör väl mitt bästa med att hitta på egna smarta saker. Eller smarta kanske dom inte är, men jag kan ju alltid låtsas. Företagsorganisation skulle jag mer kalla detta för. Fast med inslag av mina egna tankar och funderingar så detta kan nog bli lite roligt ändå. Men vi får väl se så småningom !


Torsdag morgon

Nu har lilla jag tagit mig upp och vandrat till skolan, och lyckligtvis har dom inte lagat den där dumma hissen än. Så jag fick lov att gå hela vägen upp idag med. Till råga på allt så har jag väldigt ont i ryggen idag med, jag undrar faktiskt varför. Jag jag i alla fall glädja mig åt att vi ska brottas på gympan sen, d känns som en väldigt bra idé ? Men d löser sig säkert. Nu ska jag ringa till Zandra så jag vet när vi ska åka imorrn !

Kärlek ?

För att citera mig själv och många andra: "Om man letar efter kärlek så hittar man den inte, d är nog så att man måste snubbla över den". Självklart så händer aldrig detta mig själv, eller rättare sagt är d kanske precis det som hänt. Men naturligtvis så är jag för trög för att förstå detta, förrän d är försent. Grattis ! För alla mina ungefär 2 läsare jag har kan jag ju tala om att det nog inte är någon idé att ens tänka på saken mer, med andra ord vill jag inte ens prata om d. Bara glömma ! Appropå ingenting, om d fanns en kurs som hette "Lär dig förstå !" borde jag nog gå den.

Fem minuter !

Nu är det fem minuter kvar tills jag slutar för dagen, vilket jag är väldigt lycklig över. Virtuella miljöer är nog ingen favoritkurs för min del. Vi har i alla fall inte börjat på rätt spår, för att vara helt ärlig kommer vi inte alls överens ! Hela uppgiften känns helt luddig, och bättre blir d inte heller tror jag besämt. När jag väl kommer på någonting smart kan jag ändå inte skriva ner d. Jag har väldigt svårt att formulara ner sådana tankar i ord. Varför finns det inte en sida som heter "Alla svar du söker om virtuella miljöer" den som uppfinner den till mig skall jag vara evigt tacksam. Nu blir d ingen mer blogg förren jag kommer hem. Hejs !

Vimmerbybilen !

vimmerby

Tänkte bara lägga ut en fin bild på min festivalbil -06. Tagen i vimmerby, fick pris för att det var den finaste bilen på lördagen. Det tackar jag för, speciellt alla som var snälla och röstade på just min bil ! Tänkte även passa på att påpeka att min bror tyckte jag skulle satsa på att bli politiker eller någonting i den stilen, den dagen. Undra varför ? Men om man frågar mig var den inte så speciellt vacker, eller slät och fin var den väl, men inte nybyggd och den hade faktiskikt inte ens några hjulhus ! Men jag skulle inte tacka nej till att få tillbaka den. Men istället har jag ju en fin liten micra står hemma på gårn :)

Onsdag morgon !

Skolan idag igen då, jag kom nästan i tid idag. Om inte hissen hade vart trasig så jag var tvungen att gå alla sju vångingar upp. Jag är ju såå vältränad så upp kom jag i alla fall. Så hade vi lite religion där vi tittade vi på lite bilder. Nu är det datorkommunikation med Sööören ! Han verkar vara en spännande man, eller jag tycker han är rolig att skratta lite åt i smyg. Plus att han skriver som en kratta. Men d är en hemlis !

Har även den sett någonting spännande två gånger den senaste kvarten. Men jag klagar inte, jag kikar gärna en gång till.

Nu har min kära broder talat om för mig att jag ska göra en fin hemsida. Undra varför ? Så nu måste jag verkligen ta tag i detta. Så om någon är duktig på webbdesign så säg gärna till om du vill hjälpa mig ! Ska nog börja kika på detta redan när jag kommer hem. Fundera lite och sådant.

Dagens kväll !

Var och tränade pilates, så imorgon tror jag inte att jag kommer kunna röra mig alls. Men då har man i alla fall rört på sig. När jag kom hem igen så ringde jag till min broders kära flickvän Emma, eller för den som föredrar förklaringen "min brors barns mor". Ja, vi pratade i alla fall ungefär en timma. Minst, för hon är en riktig telefonpratare. Vi kom fram till massor med intressanta saket. När jag hade avslutat detta samtal dröjde d ungefär 5 minuter innan telefonen ringde igen ! Då var d min kära vän Tjoffe som ringde, vad ska jag säga ?

Nytt stycke behövs ! Han är nog värre än Emma med att prata tror jag bestämt. Men jag har nog inte skrattat så mycket den senaste veckan. Tro d eller ej, men JAG fick vara med live i telefonen när herrn åkte fel tunnelbana ! Förlåt, men d va faktiskt lite roligt eftersom han pratade innan om hur många gånger han har åkt fel. Sen pratade vi nog om d mesta känns d som. Jag fick vara med och handla till och med. Till det mest spännande vi kom fram till, eller d var nog mest han men i alla fall. Vi pratade om vad jag ska bli, när jag slutat skolan och allt. Jag fick ett riktigt bra erbjudande, hemmafru hos Tjoffe om jag jobbar gratis. Väldigt generöst förslag av honom. Sen appropå ingenting så låter jag konstig i telefon när jag svarar, men hur är d bäst att fråga han som vet om. Men kort sagt är han en väldigt väldigt trevlig människa.


Smulans seriösa inlägg

Jag vet inte riktigt vad det ska handla om än, så det är nästan tveksamt om det kommer bli något vidare värst seriöst. Jag sitter i alla fall här nu och lyssnar vidare på radio ! Tror jag längtar lite till garaget faktiskt, d är bara där jag lyssnar på radio annars. Men d finns nog ingenting bättre än garget faktiskt. Där får man göra d man tycker är roligt, eller allt är ju inte så roligt men i alla fall. Vem tackar nej till att smutsa ner sig ? Inte jag i alla fall, inte för d är min stora hobby precis. Men jag har verkligen inga problem med d.



Till någonting seriöst ! Jag har funderat på att jag ska göra en hemsida, nu när broder håller på att bygga ihop sin nya rallybil så är d väl på tiden ? På tal om den så talade jag om för honom i helgen att nu när han har skaffat sig en fin rallybil (den kommer bli fin), så borde det vara så som han sa till mig förrut. Eller rättare sagt så tjatade han om att jag skulle köpa en, för då kunde ju han "låna" den. Så jag kom fram till att det faktiskt borde vara så att jag får låna av honom nu. Faktiskt så gapade han inte om att jag inte skulle få, så vi får väl se. Men jag tror inte jag vågar mig på en sådan där dyr bil. Jag är inte så duktig på sådantdär med att vara rädd om bilar jag kör. Sen så kommer jag ju fortfarande ihåg när vi delade hans gamla rallybil när han hade byggt om den till rs bil. Kort styrväxel var ingenting för en liten smula att köra med, men om man vänder lite på det så var jag ju inte så stor på den tiden.

Åter till hemsidan, vore det kanske på tiden att den blir av. Tid har jag väl till att försöka få till något, men min lilla kunskap om webbdesign är nog inte tillräcklig. Jag klarade ju bara av att få ett G i den kursen så det är väl tveksamt. Jag får hyra in nån datanörd som ordnar till saker och ting åt mig. Men d fixar smulan !



Idag har jag kommit fram till att jag kanske skulle satsa på en karriär som journalist. Men så kommer d nog aldrig bli. Inte med min svenska inte, fotograf är ju något jag fasnat för. Men vem ska jag bli då ?

Smulan fixar allt !

Jag fick igång på radion, d var inte svårare än att gå in på rix fms hemsida och trycka på en knapp. Så nu fungerar det kalasbra. Lycklig är jag över d en stund i alla fall. Jag har kommit fram till att senare under dagen ska jag skriva ett serriöst inlägg. Men det blir senare som sagt. Hejsålänge !

Just nu !

Mediakunskap just nu då, och uppgiften är att skriva ett pressmeddelande. Fannie och jag är sjukt duktiga känns d som.  Men d löser vi sen. Jag är förtillfället mitt uppe i någonting jag inte förstår mig på, jag försöker nämligen lyssna på radio genom datorn. Det går väldigt illa, så nu ska jag sura lite över d. Skicka ett klagomejl ska jag göra. Men d kanske är dumt eftersom d förmodligen är jag som är trög å gör fel. Men d märks hur d blir med den saken. Nu har jag surat färdigt för d är tråkit att vara sur.


Uppmuntring !

Detta inlägg är tillägnat herr Berggren ! Bara för han ska bli lite glaaad, jag vet inte om d funkar men ändå. Jag tycker synd om han som är lite nere en dag som denna, när solen lyser och sådär. Så tänkte jag vara snäll och lägga ut ett videoklipp så alla får se hur duktig han är på att åka runt i sin lilla leksak ! Men nejdå, d gick ju inte ! För den funktionen är ur funktion ! D får bli en annan dag. Förövrigt så sa herrn att han skulle komma och hälsa på snart (enligt mig iaf). Bara så alla är upplysta om detta ;)

Smulan = Syskonkärlek !

Smulis

Den vanligaste frågan jag får är konstigt nog: ”Varför kallas du för Smulan ?” Så nu tänkte jag reda ut hur det kommer sig att just jag har fått detta vackra smeknamn.


 

Det började för ca 5 år sedan, när min syster skulle retas lite. Så hade hon så bra fantasi så hon kallade mig för lilla smulan. Och då visade hennes kära lillasyster att hon har temperament som en rödhårig, vilket var precis vad hon ville. Så kära syster fortsatte att kalla mig för smulan, eftersom hon verkade tycka d var det roligaste som fanns. En dag var hon och hälsade på sin bästa vän Frida, och med det träffade hon Fridas lillasyster Jenny. Som råkar vara en av mina bästa vänner (sedan jag föddes är värt att tillägga), självklart var hon tvungen att tala om för Jenny att jag absolut inte gillade att kallas för smulan. Dagen därpå träffade jag Jenny i korridoren eller vad man kallar det, där gapar hon snällt ”HEJ SMULAN !”. Sedan berättade hon att min kära syster sagt åt henne att kalla mig för det, snäll som hon är. Detta fortsatte då, och fler och fler började kalla mig för Smulan. Efter ett tag vänjer man sig väl, och nu är jag riktigt fäst vid det. Kort sagt har jag väl insett att jag är rätt så liten. Men tro det eller ej ! Jag har faktiskt växt ganska många centimeter sedan denna historia började.






En annan intressant upplysning är att jag och min kära syster inte bråkar längre. Vi slutade nog med det när hon flyttade hemifrån, men d betyder inte att man inte blir irriterad på henne väldigt ofta. Men det är nog en form av syskonkärlek antar jag. Min andra syskonkärlek är nog lite tydligare tror jag, då syftar jag på min käre broder. Han och jag har aldrig bråkat, men detta kan nog bero på att han var 8 år när lilla jag kom till världen. Sen har jag nog alltid varit hans lilla gullegris. Eller om d var tvärtom, han har i alla fall alltid ställt upp på mig och det gör han än idag. Jämt hjälper han sin lilla klantiga syster som är duktig på att ställa till det för sig. Så är han alltid den som får en att känna sig bäst, och som han kan skryta om sin lillasyster ibland sen då (Mest på fyllan men d är ju då sanningen kommer fram). Men även annars med, när det känns som hopplösast säger han någonting så står man på topp igen. Jag vet faktiskt inte hur jag hade klarat mig utan honom. Alltid bäst för sin lillasyster ! :)



Vänner

Jag tänkte bara tala om att min vän fannie är nog d klart bästa med IT Gymnasiet, hon och karolina. Utan dom hade jag gett upp förlängesen ! Men istället för det så har jag hur kul som helst. Vad kan man säga ? Tack så mycket ! Underbara vänner får man aldrig förmånga ! Jag är lycklig som träffa er :)


Ojoj !

Fr

Vad hittar man när man snokar runt lite ? En fin folkrace bild, som föreställer ingen mindre än herr Santosh Berggren ! Vem är han på bilden då ? Nummer 63 som självklart ser ut att köra väldigt fult ! Jag tror herrn i fråga tycker om svarta flaggor ja ! Hoppas han inte blir sur och kommer för att dräggla på min kudde igen nu bara.

400 sidvisningar !

Nu har jag äntligen haft 400 sidvisningar, fast på 78 unika besökare. Och jag får lov att tacka Santosh som har kikat på min sida 10 ggr bara idag. Och för att vara snäll så tänkte jag lägga ut en länk till hans hemsida www.santosh.se och när jag ändå är igång tar vi med en fin bild med !
Santosh

Glad !

Otroligt glad man kan bli av endel människor, har precis kommit fram till att det finns otroligt många sätt att göra en smula glad på. Endel säger snälla saker, andra behöver man bara se sen har vi ju några som bara behöver skratta för att jag ska bli på kalas humör. Nu inom loppet av några minuter har jag fått fina komplimanger av några på msn:

|Tjoffe.com| säger:

du har glimten i ögat på något sätt

magnus - säger:

ja men du är en sötburk, för att du är fler saker än bara söt, och då finns dom i burken :) typ som snäll, gullig, trevlig, fin,

magnus - säger:

världens bästa jennie smuliiiis ocv



Jag tar d som komplimanger, men min kära vän magnus är lite väl knasig tror jag allt.


En tyst minut !

Min käre far föreslog förrut idag att vi skulle hålla en tyst minut, för idag har vi plockat ur allt ur 900an. Den ska skrotas ! Grejen är ju den att det inte är vilken bil som helst. Det är bilen dom köpte när lilla smulan var väldigt liten, kommer dock fortfarande ihåg när vi köpte den. Kan tänka mig att det var någon gång under väldigt tidiga 90-talet. Senare när smulan vart lite äldre 14 -15 års åldern sådär, (då den hade hängt med väldas länge) byggde vi om den till smulans alldelles egna första folkracebil. Min första egna alltså, innan lånade jag pappsens. Dröjde dock inte länge förren jag tattade på hans bilar endå. Men nu efter Eskilstunas senaste tävling vid lucia så blev den avrättad kort sagt. Den var trevlig en stund, men nu ska d byggas nytt :)

Bra humör !

Det var inte så svårt att få smulan på bra humör igen. Kom hem till mor & far så var broder med sina två små söta barn här. Man blir sjukt glad av att bara se dom. Gustav som är min fasters favoritpojke nummer 1 ! Mycket bus blir det, men han kan vara en riktig liten mysunge med. Så har vi lilla knubbiga Stina, hon bara vill vara som sin bästa faster (Jag är rätt ego ja!). Så söt när hon sitter och härmar allt man gör och bara är full av energi. Springer runt och är en riktigbusfia. Hennes mor konstaterade faktiskt för ett tag sen att om man skulle jämnföra barnen med emil och ida i emil i lönneberga,  så skulle stina va emil. Hon hittar på hyss jämt. För någon dag sen grillade hon deras hemtelefon i micron. Den dog faktiskt. Jag väntar på att hon ska hissa upp Gustav i flaggstången.

Efter de hade åkt hem satt jag en lång stund och pratade med mina kära föräldrar om studenten. Mina kära syskon har tydligen inte brytt sig speciellt mycket om allt vad det innebär. Mer än nya kläder och liknande antar jag. Sen kommer lilla jag och ska bestämma allt. Eller inte allt, men nästan. Så pratade vi om hur många som skulle komma ungefär. Vi satt och räknade en stund, släckten och vännerna till familjen vart endel. Sen skulle jag tänka på dom som inte är familjevänner eller vad vi ska kalla dom, d va inte många. Har jag inga vänner ? Det sjuka är nog att många tar studenten, och om de inte gör d så är d väl hos någon annan. Men jag tror jag kommer på vartefter. D är ju jättesvårt att tänka på folk sådär på rak arm.

Jobbigt det där med balen faktiskt, jag tycker lite synd om mig själv. Jag vill ju gå på bal ! Men går man på en nördskola så blir det väl ingen. Antar jag ? Nån som inte har någon att gå med ? Jag är frivillig, för d mesta i alla fall.

Efter detta prat och allt åkte jag och pappsen till stavsjö, väldigt spännande. Roligt att han skulle leka å greja på precis samma ställen som jag gjorde när jag åkte hem. D va ju lite halt så d gäller att passa på ! Sen kikade vi på tv, snart ska lilla smulan sova.

Ska nämligen upp tidigt, ska till garaget och rensa 900an. Vi ska ju göra ett karossbyte på den, känns somm att det var sjukt länge sen jag var i garaget. Kommer bli skönt med en helg där, lite off från allt annat. Vem vet man kanske hittar lite inperation till saker och ting där. Hoppas kan man, antar att jag återkommer med mitt bilprat senare i helgen :)


Virtuella miljöer !?

Ja, då ska man sitta och skriva om virutella miljöer och dess utveckling och vad som driver utvecklingen framåt. Men så ska vi sitta och diskutera vad vi tror. Då kan man ju sitta här i några timmar tror jag. Eller ja, till sommaren i alla fall. Jag har bara en sak att säga om detta SJUKA arbete. VAAAAAARFÖÖÖÖR !? Ska jag sitta och spekulera i massa konstigheter i skolan med ? Räcker det inte med allt annat jag tänker på.

Plus att jag prata med min lärare förrut om praktik. Men vi har ju "UF" ! Och då måste man få in praktiken i några kursmål för att få tid bla bla bla ! Jag har ju inte bett om hjälp att hitta en praktikplats som passar mig i 3 år nu ! Dom jag fått tidigare är ju bland det längsta ifrån jag kan tänka mig.

Känns som jag gjort helt fel val här i livet just nu. Varför valde jag att gå här ? Skulle flyttat iväg som var det andra altenativet. Hade lätt fått en bättre utbildning då i alla fall. Men fördelar och nackdelar med allt. D ända postitva med å ha flyttat hit och börjat skolan här är alla trevliga människor man träffat på. Hade man ju aldrig gjort annars. Men blääääääää ! Skönt med helg.

Tsunamin - efter vågen

tsunamin
På bilden ser vi svenskar som flyr vågen.

Gick en mini-serie på tv3 idag och igår, självklart satt man bänkad framför tvn kl 21. Lite lustigt att det tog så lång tid innan något liknande tv program kom till. Men enligt min mening var det nog bra att d tog den tiden. Serien var väldigt bra, jag vet inte hur pass verklighets skildringen är. Eftersom jag inte var där, vilket jag är otroligt glad över. Stackars alla människor där. Tror det är svårt att fatta hur det var för dem. Men tänk alla barn som kom ifrån sina föräldrar. Givetvis är det synd om alla, men små barn som inte ens kan tala för sig. Kort sagt så är det sjukt läskigt att tänka på.

Sjuk.

Stackars lilla smulan är sjuk ! Började i måndagskväll, då började jag må illa. Sen hela dagen igår och idag med vad det verkar som. Men det känns faktiskt lite bättre idag. Sen är d inte så att jag spytt eller något i den stilen. Men illa mår jag så d räcker och blir över. Samma sjuka som käre boder med dragit på sig. Men nu är jag trött på d här, nu ska jag bli frisk. Jag ska lägga mig på soffan och kika på film och tycka riktigt synd om mig själv. D låter som att jag är värre än en karl när jag är sjuk faktiskt. Hm, man blir som man umgås kanske ?

Antal besökare

Totalt antal sidvisningar: 363 Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 70

Ojojoj, det tar sig ! Eller vad säger man ? Jag är imponerad att det är någon alls som har läst. Och med tanke på att jag inte har länkat till den här sidan och bara berättat för några få om denna lilla blogg så tycker jag det är starkt jobbat. För att bara vara lilla smulans blogg. Det närmar sig 100 med, då får jag ha 100 besökares jubeleum eller något i den stilen :)


Självupptagna människor ?

Jotack, sånna finns det gott om nuförtiden. Jag är väl kanske precis likadan, vad vet jag ? Men jag börjar bli otroligt trött på människor som bara pratar om sig själva. Som bara maler och maler. Samma skit flera gånger. Och dessutom tycker dom är bäst i världen och allt vad nu detta innebär. Kan ju säga att jag försöker i alla fall att göra det som känns rätt, men samtidigt är jag världens mes som inte vill att någon annan ska bli arg eller ledsen eller dylikt. Men vad hjälper det ? Börjar bli less på det mesta nu. I alla fall alla som inte kan göra annat en å gnälla och tjata på alla andra och sedan inte vara ett dugg bättre själva. För att inte tala om alla dryga kommentarer om det inte är något som passar den själv. Men som sagt kanske jag inte ska säga ett ljud om den saken.

Smulan har tänkt !

hopps

Detta kallar jag kalsonginspirerat, eller är jag helt ute och cyklar ?

Söndagen den sjunde januari !

Det är idag det, och idag har jag inte gjort allt för mycket. Varit social med mormor & morfar som var här imorse. Var lite barnvakt åt systers barn igen, tur att jag råkar vara världens bästaste moster. Och faster med för den delen ! Men broders barn har jag inte sett till på en stund nu. Får ta tag i detta i veckan nu. Vet i alla fall att min lilla älsklingspojke Gustav var på hockey igår. Synd att leksand förlora med 3-7 MOT nyköping ! Skamligt faktiskt. Men han är sötast när han står och sjunger: - Leeeeeeeksing tills jag döööör ! Inte för jag håller på leksand då, men bara för d är han !


Leksing
Fasters egna leksandsupporter, väldans suddig å dålig bara !




I fredags så satt jag helaste dagen och skrev mitt arbete för att få G i idrott och hälsa A. Jag är lite segare än alla andra, det kan jag verkligen hålla med om. Efter det så utgick jag med Zandra och Fannie med flera. Var väl trevligt kanske, var nog lite trött för det igentligen. Men men, fannie skalla mig (av misstag, snubbla till lite). Så gårdagen gick åt till att tycka synd om mig själv för jag hade en bamse läpp. Tur jag åkte hem till mor & far så ingen såg mig. Satt här själv hela kvällen lång, för dom andra var på kalas. Men det var ju en fungerande helg detta med. Skola imorgon då, vill inte ens tänka på det. Orkar inte sitta framför denna burken hela dagarna längre. Blir illamående på något konstigt vis, vet iofs vad detta beror på. Men nae, jag orkar inte ! ;O

Gårkvällens bravader !

Jag lånade pappas lilla felicia och åkte bort till mina kära vänner Hanna och Elli. Sjukt trevligt att träffa dom igen ! Senast kom vi ju fram till att det var den 27 oktober, och det var ju fanimej inte igår inte. Mycket roligt prat under kvällen. Jag gilla Hannas fina replik: - Är d nån som vill ha fruktsoda ? Och så kommer hon in i rummet med en sprite och en fanta. Senare kom Ellis klyftiga: - Hanna, kan du ge mig colan ? När hon då syftade på fantan. Mycket skratt som vanligt. Och många nya planer ! Som skall bli av nu. Vi spelade även barn geni, men jag tror jag inte är ensam om att erkänna att vi inte va några genier precis.

Nu skall jag snart åka med mor och far till nyköping för att kika på GÖTA KANAL 2 ! Wihuuu !

TV4 Reklam


                                                                    tv4
Jahopp, det är mycket man inte vet här i världen. Pappsen kom hem idag och talade om att han hade varit och jobbat i "Filmstudion" och tro det eller ej ! Men i denna filmsudio i lilla lilla byn så spelas det in reklamfilmer till Tv4 ! Jag är helt impad, faktiskt. Till exempel är babyliss reklamen gjord här, inte för jag har sett den då. Men upplysningsvis. Och nu på torsdag skall det spelas in en ny, jag skall väl inte avslöja för mycket. Men den kommer att utspela sig i en tunnelbana, så där har min far varit och fixat idag. Väldigt intressant enligt min mening, undra om man får gå dit och kika lite. Jag är lite nyfiken på sådantdär. Ska nog ta tag i den biten. Spännande att se tror jag, när det endå är här i närheten. :)

Gott Nytt !

Jahopp, nyårsafton igår då ! Först mat hos fannie, sen in till stan och bowla ! Faktiskt mycket trevligt enligt min mening. Sen vidare till klocket där vi firade 12 slaget och sådär. Tolvslaget var som d ska tror jag, med skumpa (eller mousserande vin för vår del, eftersom d är gott) och raketer å saker. Ja kort sagt så som folk säger att d ska vara. Sen bar d av ner till stan och otten en sväng innan vi åkte hem och sov. Men tack till alla som bidrog till ett riktigt trevligt nyår.